Consells TOP per aprovar els exàmens Cambridge | B1 | First | Advanced

Exam Countdown TOP TIPS

Compte enrere abans de fer un examen de Cambridge.

professora-angles-vic-proficiency-c2

Que cal fer per aprovar un examen Cambridge?

Quines coses hauriem de tenir en compte  abans de presentar-se a l’examen?

Recomanacions importants a tenir en compte i poder-les planificar a l’avançada

És clau que mesos abans de presentar-te a un examen Cambridge facis una planificació intel·ligent de la teva formació i esforç a fi i efecte que el dia de l’examen hagis cobert tots els passos necessaris que ara t’explicaré i puguis aprovar l’examen Cambridge que tant desitges i que tan difícil et sembla. Ja veuràs com no és tan complicat com ho pinten.

NOU MESOS abans de l'examen

A hores d’ara ja hauries de tenir un bon coneixement de l’anglès i començar l’últim any de preparació per a l’examen d’anglès de Cambridge amb una visió global de tots els exercicis que se’t presentaran el dia de l’examen en les quatre competències: oral, escrita, competència auditiva i lectora.

Per a això, ja arriba el moment de treballar de forma constant, començar a estudiar per assolir els coneixements ja adquirits i, per sobre de tot, gaudeix mentre aprens.

És important establir uns bons hàbits d’estudi i elaborar un horari setmanal realista que sigui factible dur a terme.

També s’hauria de començar a elaborar una llista de vocabulari en una llibreta que inclogui paraules amb els seus derivats, contraris, frases fetes, connectors, verbs preposicionals, etc.

És també fonamental anotar qualsevol formació de paraules derivades, amb prefixos i sufixos, que et puguin presentar un problema el dia de l’examen.

És essencial llegir fora de l’aula.

Seria recomanable l’ús de recursos d’Internet que et poden ajudar. Per exemple, a qui li agradin les notícies pot llegir diaris en línia o revistes; també és útil les guies i consells que es poden trobar a la pàgina web oficial de Cambridge.

Finalment és recomanable l’ús de diferents pàgines web per escoltar xerrades d’interès en anglès i així poder desenvolupar les habilitats auditives o veure pel·lícules o documentals, sempre en anglès i, en tot cas, amb subtítols també en anglès.

SIS MESOS abans de l'examen


A hores d’ara s’ha de començar a revisar tot el que han après prèviament els 3 mesos anteriors.

És fonamental mantenir una revisió constant de tot l’après perquè l’aprenentatge es realitzi amb èxit. No serveix de res deixar-ho tot per a l’últim moment abans de l’examen.

Com més sovint s’estudiï una nova paraula o frase o una estructura gramatical que no es recordi, més probable serà que es mantingui o es retingui en la memòria.

Ha arribat l’hora també de repassar les teves competències escrites. Un s’hauria de preguntar si està desenvolupant l’ús del llenguatge prou.

És el moment de repassar tots els escrits que entren en l’examen oficial i prendre consciència de les estructures gramaticals, idiomàtiques, etc. que s’han d’incloure en cada un dels diferents escrits, per exemple en els e-mails, narratives, etc.


Repassar cada un d’ells, esforçant-se de forma conscient a incloure totes aquelles frases fetes, tots aquells connectors, tots aquells adjectius o paraules derivades prèviament apreses, típics de cada escrit.

Repassar també les característiques generals de cada un d’ells és essencial: el nombre de paràgrafs, el nombre de paraules, el contingut que cada paràgraf ha d’incloure dependent de l’escrit que es tracti, revisar en què escrit el registre sol ser formal o informal, etc. .

Només així s’utilitzaran aquests coneixements el dia de l’examen.

TRES MESOS abans de l'examen

En aquests moments ja s’hauria d’haver adquirit una comprensió àmplia de l’examen, de totes les seves parts i dels seus requisits.

S’hauria d’haver consolidat i estar familiaritzat completament amb tots els diferents exercicis de l’examen.

Arriba el moment de tornar a fer una revisió del vocabulari i de les llistes que prèviament havien elaborat: de derivats, de frases idiomàtiques i repassar totes aquelles àrees que es consideri que encara necessiten un nou repàs per acabar de consolidar, ja sigui: repassar la gramàtica per poder fer un bon exercici en la part de l’Use of English o ja serà repassant els diferents escrits que no s’hagin encara ben consolidats, etcètera.

Ara, és el moment de dedicar tant de temps com es pugui a l’anglès.

També és ara de començar a realitzar tants simulacres d’examen com sigui possible sota condicions de similars a les del dia de l’examen, és a dir, quan es faci un simulacre d’examen a casa o on sigui, s’ha de començar a controlar el temps i assegurar que s’acaba cada part en el temps límit establert.

Així s’assegura que el dia de l’examen es pugui acabar sense cap problema cadascuna de les parts de l’examen en el temps establert.

UN MES abans de l'examen

Després d’haver fet tants simulacres d’examen i tantes revisions teu material d’estudi com hagin estat possibles l’alumne s’hauria de sentir en aquests moments segur del seu domini del llenguatge i amb l’habilitat suficient per afrontar l’examen amb èxit.

És important recordar que totes les estructures lèxiques, per exemple: verbs preposicionals, adjectius amb preposicions, verbs amb preposicions frases idiomàtiques, etcètera formen part de l’aprenentatge d’aquest idioma.

Així que s’ha de seguir revisant totes les frases, expressions i vocabulari après i sobretot, aquelles que són difícils de recordar.

Seguir amb pràctiques de simulacres d’examen en les condicions de l’examen és essencial: comptant el temps de cada part, si és un exercici escrit.

S’ha de recordar comptar les paraules, mirar si l’estructura és la correcta, si l’escrit necessita títol haver-ho inclòs, si necessita incloure cada paràgraf un encapçalament haver-ho escrit, etc.


També és important revisar la utilització correcta dels connectors adequats per a cada escrit, assegurar-se incloure diferents estructures gramaticals, d’usar el registre adequat segons el lector a qui s’adreça l’escrit, utilitzar les frases preposicionals que ja s’han estudiat, les paraules derivades amb prefixos i sufixos, etcètera.

Això assegurarà treure una molt bona nota el dia de l’examen.

EL DIA abans de l'examen

És el dia per revisar tots els resums elaborats prèviament, tant de vocabulari com de frases idiomàtiques, la gramàtica, els escrits, les seves característiques, etcètera.

És el dia per fer un repàs general de totes les parts, però és un error dedicar-se a aprendre informació nova. Això ja hauria d’estar fet en les fases anteriors.

El dia abans de l’examen no és un bon dia per intentar aprendre alguna cosa que no s’ha après ja anteriorment. Avui és el dia per repassar els resums, i deixar ja l’anglès. El dia abans de l’examen, s’ha de descansar i anar-se’n a dormir d’hora per estar preparat demà.

El nostre cervell no estarà ben preparat per a un examen si no s’ha dormit bé i les hores suficients la nit anterior.

EL DIA de l'examen

El dia de l’examen s’ha de portar sempre el document nacional d’identitat original amb la foto. No es pot portar una fotocòpia.

També s’han de dur els documents impresos que el Centre Examinador hi ha lliurat a cada candidat perquè en ells consta el codi identificatiu de cada un, amb el qual es podrà accedir posteriorment via online a la nota final de l’examen.

Cal també portar un estoig amb un bolígraf negre o blau, mai verd o vermell, un llapis, i una goma i una maquineta.

És recomanable portar un rellotge propi de polsera, que es pot deixar a sobre de la taula durant l’examen per anar controlant el temps en cada exercici.

Recordar també que portar un trosset de xocolata o algun aliment que d’energia per poder menjar entre examen i examen, i també portar una ampolleta d’aigua per beure mentre us espereu.

Assegurar també d’haver anat al servei abans d’entrar a l’examen perquè en cap cas es permet abandonar l’aula.

Està prohibit l’ús de telèfons mòbils o rellotges intel·ligents, ja que la penalització seria l’expulsió automàtica de l’examen.

El dia de l’examen és important sentir-se segur i conscient que un s’ha preparat també com ha pogut i què s’està en condicions suficients per passar l’examen amb èxit.

A la classe on es realitzarà l’examen hi haurà un rellotge gran i normalment s’escriu a la pissarra l’hora d’inici de cada part de l’examen i l’hora de finalització, perquè els alumnes puguin anar controlant el temps a mesura que es realitzen els exercicis de cada part de l’examen.

És important quese realitzi l’examen en el temps límit perquè normalment quan és l’hora de finalitzar, ens solen deixar minuts extra per a aquells que no han tingut temps d’acabar-lo en el temps límit i es dóna l’examen per conclòs.

Per això, és super important intentar no excedir-se en cada part més del temps requerit. És essencial!!!!!

S’han de respondre totes les preguntes dels diferents exercicis, fins i tot aquelles en les que no se sap amb certesa si s’està contestant correctament, ja que de moment no es descompta cap punt per cada error.

A mesura que va transcorrent l’examen intentar no deixar cap pregunta per respondre, ja que de vegades no hi ha temps per repassar l’examen al final tot i això el recomanable seria que tinguéssiu un temps establert per fer cada exercici de l’examen i dedicar uns minuts extres a repassar el i canviar alguna resposta si es considera convenient.

Cada un tria el seu propi mètode alguns alumnes escriuen les seves respostes primer en el llibret de l’examen i després copiar les respostes del full de respostes i hi ha altres que prefereixen escriure en el full de respostes les respostes directament això ja depèn del gust de cadascú en els exercicis escrits l’e-mail a casa, etcètera.

Assegurar d’una bona presentació de realitzar una lletra que sigui comprensible i clara sense guixades amb una bona estructura i repassant abans d’entrenar aquells errors gramaticals de vocabulari que es puguin haver comès per la pressió del temps.

Un cop l’examen s’ha acabat se us recollirà el llibret d’examen de les quatre parts els fulls de resposta i en cas que hàgiu utilitzat fulles en brut també seran recollides.

" Els exàmens Cambridge gaudeixen dels màxims reconeixements en l'àmbit mundial pel que fa a certificació d'idiomes. Per a tu obtenir aquesta certificació es convertirà en tot un repte apassionant, i encara que això t'impliqui treball dur, et suposarà tota una satisfacció i un privilegi gaudir d'aquest certificat. "
MariCarme Marmaneu
professora d'anglès a Vic
Psicòleg a Vic

Preparar un examen Cambridge és una Decisió que marcarà 1 punt d'inflexió en la teva vida.

esforçat i endavant! ara ja saps com funciona tot plegat!

" Si necessites més Informació o més consells o inclús algun truc més sobre tot plegat, estic a la teva disposició! "

També et pot interessar el següent post relacionat: