Quin és el millor EXAMEN DE CAMBRIDGE per a tu?
Un cop tens clar que vols obtenidre un títol oficial de Cambridge, queda la decisió de triar l’examen a què vols presentar-te
Saber com funcionen t’anirà molt bé per aprendre bé l’anglès.
Quin nivell d'anglès hauríes de triar?
Un cop tens clar que volem obtenir un títol oficial de Cambridge English queda una altra decisió igual d’important: triar l’examen a què volem presentar-nos.
Prendre aquesta decisió que pot semblar molt senzilla no és tan fàcil com sembla perquè és essencial triar l’examen que més s’ajusti a les teves capacitats lingüístiques actuals si realment vols aprofitar tant les classes de preparació com afrontar els exàmens amb una alta probabilitat d’èxit.
És normal que si et prepares correctament et permetrà aprendre uns coneixements i unes habilitats que et permetran millorar el teu nivell d’angles però cal alhora que tinguis clar quin és el teu actual nivell d’anglès a fi i efecte que puguis aprovar i aprofitar el nivell al qual et presentis, és per això que cal que facis en primer lloc una prova de nivell i així poder ajustar-te als exàmens Cambridge que més s’adeqüi als teus coneixements i una mica més, és bàsic per aprendre bé l’anglès anar escalant a poc a poc a fi que puguis anar assimilant els coneixements d’una manera adequada, fuig d’aquells que et diuen que en poc temps podràs parlar bé l’anglès, és cert que és possible però de la mateixa manera que hauràs adquirit aquests coneixements els perdràs, pensa que aprendre una llengua és semblant a un procés d’aprimament, no pots pretendre aprimar-te massa quilos cada setmana perquè de la mateixa manera que els hauràs perdut els recuperaràs tot seguit, aprendre angles és un procés que requereix, temps, absorció de coneixements, maduració dels mateixos i consolidació de coneixements, és per això que és tan important seguir els passos i assimilar-los un rere l’altre.
No intentis aprovar un títol oficial que estigui massa lluny de les teves possibilitats a curt termini perquè el no funcionarà bé.
És bàsic que triïs un examen que ni se’t quedi massa gran ni tampoc massa petit, és important que els coneixements que requereixen aprenguis i dominis estigui molt a prop d’on estàs tu en aquests moments i una mica més, pero no molt més i en cap cas recomano començar per nivells bàsics si ja tens un nivell superior, es per això que fer una bona prova de nivell és tan important perquè no perdis el temps i aprofitis les classes i aprovis l’examen que més s’ajusti al teu nivell real.
els exàmens de Cambridge English estan adaptats a les edats dels candidats
Una de les qualitats dels exàmens de Cambridge English és que s’adapten a les edats dels alumnes i prenen com a referència l’edat de cada persona interessada en fer un d’aquests exàmens ja tenim un factor a considerar a l’hora d’elegir bé l’examen Cambridge a estudiar.
Els exàmens Cambridge tenen previst i estudiat uns dissenys adaptats a nens ,a adolescents i a adults, i així podem aclarir-nos un xic més a l’hora d’escollir l’examen Cambridge que més s’adapti a tu.
Aquí tens una primera divisió de tots els exàmens de Cambridge en funció de l’edat dels candidats:
Els exàmens YLE van dirigits a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys i es divideixen en:
1-Starters
2-Movers
3-Flyers
Els Exàmens For Schools estant dirigits a estudiants d’entre 12 i 18 anys i és divideixen en:
1-KET for Schools
2-PET for Schools
3-FCE for Schools
Els exàmens per a adults es divideixen en:
1-KET
2-PET
3-FCE
4-CAE
5 CPE.
Triar l'exàmen en funció del nivell d'anglès que vulguis certificar
Una altra manera de saber quin examen de Cambridge has d’escollir , va en funció de les teves necessitats en l’àmbit educatiu o professional, en molts casos, bé per finalitzar una carrera universitària o per accedir a una determinada oferta de treball t’exigeixen tenir un determinat nivell d’anglès i en aquest cas, el nivell te l’exigeixen segons un sistema estandarditzat de coneixements que s’anomena MECR.
Aixi doncs, hauràs d’anar a aquest barem per determinar quin es l’equivalent al certificat que tu decideixis fer, i aquí, en cas que decideixis pels certificats de la universitat de Cambridge, que de pas et dic que són uns del més prestigiosos i reconeguts però no els únics.
El MECR, és l’estàndard internacional en el qual es basen tots aquests exàmens d’idiomes d’organismes reconeguts, no sols en l’àmbit de l’anglès sinó en qualsevol idioma.
És per això que abans de tot caldria que sabessis quins són aquests nivells i quins són els equivalents en cada certificat.
Perquè et sigui útil aquest quadre, has d’entendre que es mostra de menys dificultat a més dificultat aquests nivells. Com pots veure el nivell A1 és el més baix i el C2 el més alt.
Les certificacions oficials de Cambridge English es poden associar perfectament a aquests nivells del marc de referència com pots veure en aquesta imatge.
Pots veure el següent:
El nivell A1 de l’MECR trobem l’examen YLE Movers
El nivell A2 trobem tres possibles opcions (YLE Fliers, KET for Schools i KET) que seleccionaràs en funció de la teva edat.
El nivell B1 tens dues opcions segons l’edat (PET for Schools o PET)
El nivell B2 tens dues opcions (FCE for Schools i FCE)
El nivell C1 està associat a l’exàmen CAE.
El nivell C2 està associat a l’examen CPE.
Pots saber el teu nivell d’anglès en aquest test de la mateixa web dels examens de cambridge i aixi tenir més clar quin es l’examen que mes et convindria
Trar l'exàmen en funció de si el vols fer en format paper o amb ordinador.
Els alumnes poden escollir dues diferents maneres de fer l’examen, de fet és el mateix examen però el poden fer en el format clàssic de paper, bolígraf o utilitzant un ordinador, aquesta darrera opció permet que hi hagi més dates disponibles al llarg de l’any i així podràs triar les dates que més et convinguin, en funció de quan comences a preparar l’examen. El teu professor , una vegada vist el teu nivell d’anglès et dirà en funció de l’esforç i la dedicació que estiguis disposat a fer quan pots estar preparat per assolir amb èxit aquest certificat d’anglès.
exàmen clàssic fet en paper o "Paper-Based".
“Paper-Based” és com s’anomena l’examen a fer amb paper, com s’ha fet “tota la vida”.
Si tries aquest format tots els exercicis i les recomanacions de cada part de l’examen el rebràs en documents impresos sobre paper, si bé hi ha una excepció que és la prova de “speaking“, en la que com precisament no és una prova a realitzar sobre paper sinó que requereix que tu parlis amb la teva parella d’examen, en aquest cas el que et trobaràs és a dues persones que són els examinadors que seràs els que valoraran la conversa que tu facis amb l’altre candidat. (un candidat per examinador).
També és bo que sàpigues que en el “Listening” a més de contestar a una sèrie de preguntes que ho faràs sobre paper hauràs de superar una prova en la qual amb un equip de so hauràs d’escoltar diferents àudios i resoldre les qüestions que se’t plantegin, en aquest cas, el document en paper està substituït per uns àudios i les teves respostes, estigués però tranquil perquè aquests àudios els podràs escoltar perfectament perquè es realitzarà l’audició en llocs adequats per aquest tipus de prova, a més tu podràs comentar si l’acústica i el volum és el correcte per a tu.
Exàmens Computer-Based
Cada vegada més alumnes volen fer l’examen en aquest format i el prefereixen al format de paper, sembla que utilitzar l’ordinador facilita en diferents aspectes al format paper.
Els inconvenients que evitem a l’utilitzar el “computer based” és entre altres els problemes que poden haver per escoltar bé els àudios de la part del ” Listening”.
Sembla que amb l’ordinador l’àudio és en tots els casos més comprensible.
Ara bé, tingues clar que el Computer–Based és idèntic, en tots els aspectes tant l’estructura de l’examen, els exercicis que és plantegen com de complicació en general al format “paper based“.
Els dos formats són el mateix però el suport és el que els diferencia , i alhora de corregir i de puntuar es porten a terme d’una manera molt similar.
Ara bé, per mi, hi ha alguna avantatge més en el format “computer based“, són le següents:
1-Els resultats se saben abans en el format · computer based” perquè pots accedir a ells al cap de 15 dies d’haver fet l’examen, la versió paper triga 15 dies més.
2-El període per poder-te inscriure també és diferent, en cas del computer based et pots inscriure fins 3 setmanes abans a l’examen.
3-Sembla que ens és mes fàcil escriure amb teclat que amb llapis i ens semblà que tot es desenvolupa millor.
4-Escriure amb teclat et permet veure visualment el que estàs fent en cada moment i és, pot-ser més fàcil adonar-se de qualsevol error i també és molt més fàcil corregir-ho sense haver d’anar esborrant.
5-A més al fer-ho amb el format “computer based” també pots prendre notes en paper si això et permet aclarir-te més bé a nivell mental a l’hora de plantejar com respondre les preguntes de l’examen.
6-En fer el “Reading” amb ordinador pots utilitzar una eina que es diu “Highlight” que et permet ressaltar en color fragments dels textos que apareixen, i així aquella informació que creguis important la pots identificar, cosa bastant útil per destacar la informació que considerem rellevant.
7-En la prova de ” Listening ” podràs utilitzar auriculars connectats a cada ordinador, i així pots ajustar el volum al nivell que mes a gust et trobis, i així tu mateix és qui ajustes el so fins que ho sentis tot nítidament.
8-En el format Computer–Based pots utilitzar les funcions de Cronòmetre o l’Ajuda en línia, i així et pots concentrar en fer l’examen i oblidar-te d’aspectes secundaris que et puguin distreure o restar eficàcia.
9- Si tu no estàs acostumat a treballar habitualment amb ordinador millor que facis l’examen en format paper perquè la novetat et restarà eficàcia.
10-Tant en el format paper com en el format ordinador cada prova té un temps establert i és important que ho tinguis en compte, ho hagis practicat i acabis cada prova dins del temps establert.