Per què fer els exàmens oficials d'anglès Cambridge per ordinador?

Des de fa uns anys, Cambridge permet realitzar els seus exàmens oficials d'anglès per ordinador. Per és millor fer-los els exàmens amb ordinador? 

Molts alumnes no coneixen aquesta forma de realitzar els exàmens, o prefereixen fer-ho en paper, però fer el First o l’Advanced per ordinador té molts avantatges.

Mateix format per ordinador que en paper.

El format dels exàmens Cambridge no depèn de la modalitat en què es realitzi, és igual tant en paper com en ordinador. Té les mateixes parts, la mateixa durada i s’avaluen els mateixos coneixements.

No necessites preparar l’examen de manera diferent si ho fas en paper o en ordinador.

Si et preocupa que no sàpigues fer servir el programa, has de saber que a l’inici de l’examen s’explica el que cal fer de manera que no tindràs problemes.

No obstant això, sempre hi ha supervisors que estan allà per aclarir els teus dubtes.

Examen més net sense esborradors.

L’avantatge de fer l’examen per ordinador és que no hauràs de passar les respostes del paper brut al full de respostes.

El sistema presenta les opcions a la pantalla i només has de triar la que millor et sembla.

En acabar l’exercici podràs llegir tranquil·lament el text i revisar les respostes abans de passar a la següent prova.

Podeu canviar les vostres respostes en qualsevol moment. És més fàcil esborrar i rectificar les teves respostes, sense preocupar-te de si quedar clar per l’examinador.

Millor control del temps

A la part de writing, estalvies molt de temps fent l’examen en versió ordinador.

En la versió en paper, primer fas l’esquema de la redacció i després has de passar-lo a net.

Si alguna cosa no t’agrada i l’has de modificar, ho has d’esborrar i tornar a escriure.

A l’ordinador tot és més senzill. Simplement escrius la teva redacció. La resposta es guarda automàticament al final del temps.

Listening amb auriculars.

Tenir auriculars a la part de listening és un dels avantatges més importants. Amb auriculars, la qualitat del so de l’àudio és més clar i net. 

En la modalitat en paper, els listening són més difícils d’escoltar, ja que es reprodueixen amb uns altaveus comuns i si no et toca seure a prop, pot ser que tinguis problemes per escoltar correctament.

Amb els auriculars evites els sorolls i qualsevol altre factor que pugui distreure’t.

Les preguntes t’apareixeran a la pantalla al mateix temps que es reprodueix el listening, i la resposta la tries directament allà. Abans de començar aquesta part de l’examen tens un àudio de prova per ajustar el volum.

Podràs prendre un descans de 5 minuts

En fer l’examen per ordinador, el sistema et permetrà prendre un descans.

Podràs fer-ho una hora després que hagi començat i 10 minuts abans d’acabar. Prems el botó HIDE perquè els teus companys no puguin veure els teus resultats, sals i pots tornar tranquil·lament.

Això si, l’ús del mòbil està completament prohibit. El teu telèfon ha d’estar apagat. Si no és així, podrien suspendre l’examen.

Més temps per pensar

En realitzar l’examen per ordinador, no hi ha full de respostes. Aquestes es guarden automàticament segons vas avançant d’una part a una altra de l’examen. 

No perdràs temps passant les respostes a net en el full de respostes oficial. Simplement has de preocupar-te de triar les respostes correctes.

En la modalitat en paper, si t’equivoques en passar les respostes, hauràs de fer un esborrador o tornar a escriure tot en un full de respostes nova.

Pots canviar les respostes en qualsevol moment

Podràs canviar qualsevol resposta amb només un clic a totes les parts de l’examen. Podràs navegar i saltar a la secció que vulguis en qualsevol moment sense tacar l’examen. També podràs canviar les respostes de la part de Listening, però en aquest cas, igual que en la versió en paper, el sistema només et permetrà escoltes 2 vegades cada àudio.

No et preocupis per la teva cal·ligrafia

Molts alumnes tenen una cal·ligrafia difícil d’entendre, i això pot arribar a perjudicar si l’examinador no entén el que has posat. Fent l’examen per ordinador no hauràs de preocupar-te. Només hauràs de cuidar la teva mecanografia i no oblidar-te de cap lletra.

Més convocatòries disponibles

Si dónes un cop d’ull a les dates d’exàmens, veuràs que hi ha més convocatòries per ordinador que en paper. Això és especialment útil en mesos en què no hi ha gairebé convocatòries en paper, com pot ser per Nadal o estiu.

Resultats dels exàmens més ràpid.

Els resultats dels exàmens per ordinador són lliurats abans que els resultats dels exàmens realitzats en paper. En 2-3 setmanes tindràs al teu e-mail l’accés als resultats.

Té la seva lògica, ja que el procés s’automatitza en emmagatzemar les respostes en un ordinador i no ser una persona la que hagi de corregir els exàmens de forma manual.

Gràcies!