Resultats examens cambridge. Incidències més habituals.Passos a seguir.

Tot el que has de saber sobre com demanar una petició de revisió d'exàmen, que fer en cas de deteriorament del certificat o demanar canvi de dates d'examen.

Petició de revisió.

La petició per a la revisió de l’examen es pot fer pels següents motius:
a) T’has quedat a un punt o dos per aprovar el nivell per qual t’has examinat.
b) Necessitaves un grau en específic en el certificat i has obtingut l’inferior.
c) Consideres que l’avaluació d’algunes de les parts no ha estat adequada.
La revisió d’un examen Cambridge té 2 passos.

Pas 1

En aquesta part de la revisió l’únic que es farà és comptar una altra vegada la puntuació que hagis tret per assegurar-se que no hi ha cap confusió o error. Si l’examen ha estat realitzat per ordinador, la probabilitat que hagi passat algun és encara més baixa. Aquest primer pas és imprescindible per poder seguir amb el segon.

Pas 2

En aquesta part és on se t’avalués altre cop l’examen. Una vegada que la demanes, has de ser quocient que la teva nota pot pujar, però també podrà baixar, i la nota que obtens després de la segona avaluació és la que apareixerà en el teu certificat. La part de Speaking no s’avalua una altra vegada.
Si t’has quedat a més de 2 punts del límit inferior per aprovar l’examen, et recomanem que no demanis l’avaluació perquè és molt poc probable que et pugin la nota amb més de 2 punts.
Les taxes a pagar per a l’avaluació depenen del centre on ho sol·licitis.
El límit inferior a pagar és 160 euros: pas 1- € 40, Pas 2 – € 120.

Deteriorament del certificat.

Si un certificat pateix algun deteriorament durant la tramesa, Cambridge English Language Assessment emetrà un duplicat únicament si es compleixen les següents condicions:
-Es torna el certificat original.
Es abona la tarifa corresponent. Aquest servei és gratuït si es presenta la sol·licitud durant els 6 mesos posteriors a l’emissió del certificat per part de Cambridge English..
-La sol·licitud es presenta abans de transcorreguts 5 anys des de l’emissió del certificat.
Superat aquest termini, el candidat únicament pot sol·licitar una declaració de certificació.
Reemplaçament de certificats extraviats
Si un certificat s’extravia quan el centre ho envia al candidat, Cambridge English emetrà un duplicat sempre que:
-el centre examinador presenti per escrit una sol·licitud de certificat de reemplaçament en un termini de 12 mesos a partir de l’emissió del certificat per part de Cambridge English.
-el centre examinador hagi tractat de rastrejar el certificat mitjançant el sistema postalhagin transcorregut més de 6 mesos des que el certificat va ser enviat per Cambridge English a centre.
-Només es pot facilitar un certificat de reemplaçament durant els 12 mesos posteriors a l’enviament de l’original. Si aquest termini se supera, només es pot sol·licitar una declaració de certificació.
Els candidats que hagin perdut el seu certificat únicament poden sol·licitar una declaració de certificació; si és el cas, no s’emetrà un certificat de reemplaçament.

Canvi de dates d’examen.

Si has decidit de canviar la teva data d’examen, abans que hagi passat la data límit de matriculació per a la convocatòria a la qual  t’has inscrit, el canvi per a una següent convocatòria es fa sense cap cost addicional.
Si decideixes canviar la data de l’examen que has decidit presentar-te hi han  diverses opcions, algunes sense cap cost addicional i altres amb extra cost.

a) Canviar la convocatòria abans de la data límit de matriculació
b) Canviar la convocatòria després de la data límit de matriculació
Si has decidit tard que vols esperar una mica més abans d’examinar-i la data límit de matriculació ha passat, el canvi se’t pot fer pagant unes taxes addicionals de 50% del valor de l’examen.
No et vols presentar i ja t’has matriculat
Quan t’has matriculat per a un examen Cambridge però ja no et vols presentar, per demanar devolució de diners tens les següents opcions:
En el cas de prendre la decisió abans de la data límit de matriculació rebràs una devolució integral dels diners.
Si per motius mèdics, no pots acudir a l’examen, facilitant a Cambridge un certificat mèdic per justificar la teva decisió, rebràs una devolució de 50% del que hagis pagat per l’examen.
Per altres motius com morts o problemes greus en famílies, justificant Cambridge retornarà un 50% dels diners que hagis pagat per les taxes.
Des de fa uns anys, Cambridge permet realitzar els seus exàmens oficials d’anglès per ordinador 

Gràcies!

 També et pot interessar el següent post:

Preparació per a exàmens oficials cambridge .Coses que has de saber