Quines son les parts de l'examen Cambridge. Les proves i els exercicis.

Les parts d'un examen Cambridge estan relacionades amb les habilitats lingüístiques (parlar, escoltar, escriure i llegir.).

Les parts d’un examen Cambridge estan relacionades amb les habilitats lingüístiques (parlar, escoltar, escriure i llegir.).

Cada part dels exàmens Cambridge avalua una d’aquestes habilitats lingüístiques amb diferents proves i exercicis.

Aquestes proves són molt similars en tots els certificats, encara que la durada i el format varia lleugerament segons el nivell de l’examen.

El First Certificate (nivell B2), Advanced (nivell C1) i Pofieciency (nivell C2), segueixen la mateixa estructura entre ells, però varien una mica respecte al KET i al PET, però tots avaluen les habilitats lingüístiques del candidat: writingreading , speaking i listening, o cosa que és el mateix, hauràs d’escriure, llegir, escoltar i parlar en anglès.

Cambridge en aquest aspecte és un dels certificats més complets, i per això és reconegut en tants organismes.

En aquests exàmens, a més del Writing, Reading, Speaking i Listening, es complica una mica més afegint la part de l’Use of English.

El KET i el PET tenen 3 parts: 1) Reading and Writing. 3) Listening. 4) Speaking

A diferència dels exàmens superiors, Key i Preliminary no tenen Use of English, una prova de gramàtica que presenta força dificultats. 

El listening i el speaking són presents en els 5 exàmens.

Reading and Writing: en aquesta prova has de demostrar que pots llegir i entendre textos d’articles de revistes, diaris o anuncis. Per a això hauràs de respondre a les preguntes que es plantejaran en els diferents formats. També et caldrà  escriure una sèrie de textos formals tipus assajos, cartes, informes, etc. en els nivells més avançats.

Listening: Aquesta part de l’examen avalua la teva capacitat auditiva en anglès. Hauràs de demostrar que entens el que es diu en un enregistrament i contestar unes preguntes. En aquests nivells, les preguntes són bàsiques i la velocitat de la locució és raonablement lenta. Aquesta part pretén posar a prova la teva capacitat per seguir i entendre unes gravacions sobre diferents temàtiques com entrevistes, presentacions o discursos en els nivells més superiors.

Speaking: Hauràs de comunicar-me, preguntant i responent preguntes simples. És una prova que es realitza en parelles, amb un altre candidat. A més, dos examinadors avaluaran el vostre nivell d’anglès, el que fa la prova més real.  Aquí s’a avaluarà  la teva capacitat de comunicar-te i expressar-te en anglès. Aquesta part de l’examen es realitza amb un altre candidat. Durant la prova hi haurà 2 examinadors que s’encarregaran de determinar la teva capacitat d’expressió e els nivells més avançats.

El Speaking dels Exàmens Cambridge és per a la majoria dels candidats una de les proves més difícils a causa que molts no són capaços de controlar els nervis en haver de parlar davant de dos examinadors alhora.

Reading and Use of English: en els exàmens de nivell superior, has de demostrar que treballes còmodament amb diferents tipus de textos, com articles tècnics, de ficció o altres revistes temàtiques.

L’Use of English mesura la teva gramàtica i el teu nivell de vocabulari. Adaptat al nivell de l’examen.

En aquesta taula pots veure les parts de l’examen, el pes de cadascuna en la puntuació final i la seva durada:

Part

Durada

Puntuació

Reading and Writing

1h 10(Key) 
1h 30 minuts (Preliminary)

50%

Listening

30 minuts

25%

Speaking

8-10 minuts (Key) 
10-12 minuts (Preliminary)

25%

Reading and Use of English

1h 15 minuts (First Certificate) 
1h 30minuts (Advanced y Proficiency)

40%

Writing

1h 20 minuts (First Certificate) 
1h 30 minuts (Advanced y Proficiency)

20%

Listening

40 minuts

20%

Speaking

14-16 minuts

20%

Gràcies!