Com preparar bé els exàmens oficials Cambridge

He de fer una prova de nivell? Necessito un nivell previ aprovat per accedir a un nivell superior?Caduca un certificat Cambridge? Que val un exàmen Cambridge? On em registro? Que faig si no puc anar al exàmen?On faré l'exàmen? Com sé quines convocatories hi ha? I mes.....

He de fer una prova de nivell?

En cas que el teu objectiu sigui tenir un document que demostri el teu nivell d’anglès, hauràs d’avaluar el teu nivell i decidir si el vols a curt amb un certificat que acrediti el que ja saps o mitjà termini si necessites accedir a un nivell que necessites preparar i treballar.Per saber el teu nivell d’anglès és important que facis una prova gramàtica i una prova oral.L’examen avaluarà totes les habilitats lingüístiques, i cal que un professional determini el teu nivell d’anglès i segons l’examen que vulguis obtenir, t’assessori sobre el temps necessari estimat i el tipus de curs més adequat per accedir al nivell que necessites o desitges obtenir.

Necessito un nivell previ aprovat per accedir a un nivell superior?

Els exàmens Cambridge es fan individualment per la qual cosa si et vols presentar al CPECAE FCE sense haver fet un altre nivell previ no tindràs cap inconvenient.

Caduca un certificat Cambridge?

Els certificats Cambridge d’anglès general no caduquen mai, altres certificats amb IELTS si que expiren al cap de 2 anys.

Que val un exàmen cambridge?

Cada certificat té un preu.Les taxes de cada examen són diferents.Com més gran és el nivell del certificat, més car és el preu de la inscripció.

El més barat és el KET (92 €) i el més car és l’examen Proficiency, que supera els 200 €.El First Certificate costa 195 €, l’Advanced 215 € i el Proficiency 224 €.

Aquests són els preus de referència, encara que és cert que pots trobar lleugeres variacions segons el Centre Examinador amb què ho facis.

Necessito algún nivell d'anglès per accedir a la Universitat?

El B1 no és necessari per matricular-se en la Universitat, és obligatori quan només quan s’acabi la cursa, però tot depèn de la universitat a la qual vols accedir.

On em registro?

Per registrar per a un examen has de registrar-te mitjançant els Centres Examinadors oficials de la teva ciutat. Si fas un curs en una acadèmia que sigui centre oficial Preparador, ells també podran registrar-te.

On faré l'exàmen?

L’examen el realitzaràs en un Centre Examinador autoritzat, però la tramitació de la matrícula podrà realitzar-la l’acadèmia, la qual cosa et facilitarà el procés i no hauràs de desplaçar-te a les instal·lacions del centre examinador.

Que faig si no puc anar al exàmen?

Si no pots anar a l’examen pots sol·licitar la devolució al centre examinador amb el qual et vas registrar presentant un certificat mèdic o laboral que t’ho hagi impedit. El Centre Examinador pot retenir alguna quantitat en concepte de despeses administratives.

A partir de quina edat em puc inscriure a fer un exàmen cambridge?

No hi ha cap edat mínima ni màxima per presentar-se a un dels exàmens Cambridge, encara que existeix una versió per a col·legis (for schools) que és la que solen realitzar nens i adolescents que preparen l’examen en el seu col·legi.
L’examen és el mateix, però la temàtica s’adapta a l’edat dels joves candidats. La validesa del certificat és exactament la mateixa i demostra el mateix nivell.

Les versions per a col·legis són KET for schools, PET for schools First for schools. No hi ha versió per a col·legis en els certificats superiors Advanced Proficiency.

Com sé quines convocatories hi ha?

Hi ha convocatòries pràcticament tots els mesos. Estiu i desembre són els mesos amb menys opcions.

Has de consultar el calendari de convocatòries de cada centre examinador, ja que no tots tenen disponibles el què Cambridge English determina.

A més, hauràs de triar entre fer a examen en ordinador o en paper.

Per inscriure’t en els exàmens Cambridge, primer has de conèixer la data de l’examen a què et vols presentar.

Recorda que aquestes dates varien depenent de cada certificat.

Puc preparar l'exàmen pel meu compte?

Pots preparar l’examen pel teu compte sense problema sinó vols anar a una acadèmia, si tens força de voluntat i ja tens un nivell molt similar al de l’examen, ha molts llibres i recursos en línia que et poden ajudar en el procés.

Fins quan tinc temps per fer la inscripció?

La data d’inscripció per als exàmens Cambridge finalitza aproximadament un mes abans de la data de l’examen, per tant has de decidir amb suficient antelació al fet que convocatòria vols presentar.

La inscripció dels exàmens Cambridge es realitza a través dels centres Examinadors oficials.

D’altra banda, si fas un curs de preparació a alguna acadèmia que sigui Centre Preparador Oficial, podràs matricular-te amb ells.

Caduca un certificat Cambridge?

Els certificats Cambridge d’anglès general no caduquen mai, altres certificats amb IELTS si que expiren al cap de 2 anys.

Que és el Confirmation Entry?

El Confirmation Entry és el document que Cambridge t’envia per informar-te de l’hora i lloc de l’examen.

Quan temps necessito per preparar un exàmen cambridge?

El temps que trigaràs a preparar un examen Cambridge depèn del teu nivell d’anglès i del certificat que vulguis obtenir.

Si per exemple, el teu nivell és un B1 i vols obtenir el First Certificate, necessitaràs mínim un any per assolir el nivell B2 que exigeix ​​el FCE i tenir soltesa amb el format de l’examen.

Quin dia de la setmana es fan els exàmens?

La majoria de les convocatòries en paper tenen lloc un dissabte al matí. Les convocatòries en ordinador solen poden ser cada dia o també dissabte, varien bastant.

Totes les proves de l’examen són mateix dia menys la de speaking que sol fer-se un dia diferent.

Que he de fer per preparar el nivell B2?

Si ja tens el nivell adequat (B2, mai menys), hauràs de centrar-te en practicar les diferents parts de l’examen per conèixer bé el format. Necessitaràs manejar-te amb soltesa en el readingwritingspeaking listening, a més de dominar la gramàtica i el vocabulari necessari. Podràs estar llest en uns 3 mesos, tot depenent del nombre d’hores que li dediquis, i si t’apuntes a una acadèmia o ho fas pel teu compte.

Que he de portar el dia de l'exàmen?

El dia de l’examen necessitaràs portar el DNI o passaport per identificar-te, un bolígraf si fas l’examen en paper, i la Confirmation Entry impresa.

Que passa si suspenc l'exàmen?

Si suspens no obtindràs cap certificat però obtindràs un document que indica que el teu nivell és inferior al de l’examen que hagis realitzat. Però no serà vàlid en els organismes que exigeixen First Advanced.

Posem el cas que et presentes al First Certificate (nivell B2) i no aconsegueixes la nota necessària. El document indicarà el nivell d’anglès que hagis obtingut. La majoria dels candidats que no aprova, obté un nivell B1.

Si suspens una de les parts de l’examen, podries aprovar l’examen depenent de la mitjana que obtinguis a totes les parts. Però tingues en compte que si no aproves una de les parts, hauràs de treure bona nota en almenys una de les altres proves restants.

Però no pots aprovar l’examen si no et presentes a totes les parts, encara que en els altres hauràs fet sortir molt bona puntuació.

Si suspens i no estàs d’acord amb la nota, pots reclamar i tens de termini 1 mes després d’haver rebut les notes.

Puc reclamar sinó estic d'acord amb la nota?

La primera opció per reclamar suposa que tornin a sumar les notes de les diferents parts per comprovar que la nota final és correcta. Hauràs de pagar 25 euros per a això.

La segona opció és més seriosa, i implica que revisaran el teu examen per complet. Per a això, les taxes que hauràs d’abonar són de 120 euros.

Si no aprobo l'exàmen quines opcions tinc?

A Cambridge s’obté només un certificat si passes l’examen, i obtens el títol a què et presentes.

Però si treus C2 fent el CAE et certifiquen “Pass with merit” (aprovat nivell B) o “pass with distinction” (aprovat nivell A) que és el que certifica que el teu nivell d’anglès és del següent al que t’has presentat (o sigui et certifiquen C2 però no et donen el Proficiency).

L’aprovat més bàsic és el C.
Si un cop has aprovat un nivell, el pots tornar a fer més endavant per millorar la qualificació.

Quan sabré els resultats del meu exàmen?

Els resultats de l’examen els rebràs si has fet l’examen en paper, rebràs el teu certificat en un termini de 6 setmanes.

Si ho vas fer per ordinador, tan sols hauràs d’esperar 2 setmanes.
El certificat triga aproximadament un mes des que surten els resultats.

Arribarà per correu certificat a la teva adreça, o si et vas registrar a través d’alguna acadèmia d’anglès, l’enviaran al centre. Hauràs de posar-te en contacte amb el centre on et examinaste perquè t’ho facilitin o et donin qualsevol informació per si de cas hi ha alguna incidència. Ells et guiaran en els passos a seguir.

Puc portar a un amic com a parella del speaking?

Tens la possibilitat de portar a una persona que ja coneixes com per fer-ne la part del speaking en l’examen, pots fer el test de Speaking amb qui vulguis.

Quantes vegades em puc presentar a un mateix exàmen?

Et pots presentar les vegades que vulguis als exàmens Cambridge.pero tingues en compte el següent, si et presentes al CAE i treus el grau C o B, ja tens acreditat el nivell C1. En comptes de preparar-te i presentar-te una altra vegada al CAE per a tenir el grau A, per que no plantejar-te el B2?

Com m'organitzo?

Una vegada que coneguis el teu nivell, hauràs de plantejar-te si vols el certificat a curt o llarg termini. Per exemple, si el teu nivell és B2 i vols obtenir un certificat en 3 mesos, el més adequat seria el First Certificate (B2). Si vols obtenir l’Advanced (C1), necessitaràs mínim un any per assolir el nivell requerit.

¿Quin examen Cambridge triar?

Per triar un examen, has de conèixer el teu nivell d’anglès, és fonamental que facis una prova de nivell tant gramatical com oral.

Gràcies!

 També et pot interessar el següent post: