Com preparar i aprovar L'EXAMEN FIRST CERTIFICATE amb molt bona nota.

Avui t’explicaré tot el que cal saber i et donaré els millors consells per aprovar l’examen de Cambridge del First Certificate i treure una molt bona nota.

 

professora-angles-vic-proficiency-c2

Aquesta titulació sempre t’aportarà punts a favor teu i et farà destacar enfront d’altres candidats en diferents situacions de la teva vida, tant laborals com acadèmiques o en l’àmbit personal.

Has de saber que els exàmens de Cambridge no caduquen. És un tòpic estès, però de moment, un cop obtinguts, et permeten acreditar el nivell que obtens amb cadascuna de les titulacions d’una vegada i per sempre.

A més, tots els exàmens de Cambridge són reconeguts per molts governs, empreses i universitats de tot el món i et permeten demostrar el teu nivell d’anglès de forma real i efectiva, ja que no es tracta d’exàmens de test multinivell sinó que són exàmens que posen a prova totes les competències necessàries a l’hora d’utilitzar una llengua: parlar, llegir escriure i escoltar.

Preparar-se per les diferents titulacions de Cambridge és una manera que els estudiants tenen de fixar-se un objectiu i això és essencial per motivar-se i tenir ganes de seguir aprenent l’idioma de forma consistent.

Abans de començar a preparar-te per l'examen del First Certificate hauries de seguir els següents consells:

1. El primer de tots és per a mi el més important:

Abans de començar a estudiar per preparar l’examen del First Certificate o qualsevol altre i, per descomptat abans de presentar-te a l’examen, és essencial que sàpigues quin és el teu nivell real de l’idioma perquè així podràs fer-te una idea de quant temps necessitaràs per preparar-te i també podràs saber en quin punt real de l’idioma estàs per poder començar a preparar-te de manera adequada i des del nivell real en què siguis.

Així doncs, el primer pas que hauries de fer abans de res és fer un test de nivell.

Aquí mateix trobareu el LINK: que et portarà a les proves de nivell de Cambridge.

Són unes proves molt ràpides de fer i molt fiables.

Si després de realitzar la prova, la teva puntuació està entre 20 a 21 punts, vol dir que estàs preparat-a per presentar-te a l’examen del First Certificate. En aquest cas, simplement hauràs familiaritzar-te amb els diferents exercicis que apareixeran en les diferents parts el dia de l’examen i practicar-les per poder familiaritzar-te amb elles i poder realitzar-les amb èxit el dia de l’examen del First Certificate de Cambridge.

En cas que estiguis per sota de 20 a 21 punts, hauràs de començar a estudiar pel nivell que correspongui amb la puntuació.
Aquesta serà la manera que tu anglès vagi millorant de forma progressiva fins que arribis a estar preparat-a realment per presentar-te a l’examen del First Certificate.

 

2. Dedica temps a conèixer bé com és l’examen:

Una vegada estiguis segur-a que estàs en el nivell adequat per a presentar-te al exàmen del First Certificate, el segon consell és que dediquis temps a conèixer bé com és l’examen:

Es tracta d’un examen que consta de 4 parts i la seva durada és de 3,5 a 4 hores.

La primera part és el Reading i el Use of English, que consta de 7 exercicis amb 52 preguntes i dura una 1 hora i 15 minuts.

Els exercicis de les parts 1 a la 4 hi ha textos en què es treballa la gramàtica i el vocabulari. Els exercicis de les parts de la 5 a la 7, l’examen conté textos de comprensió lectora.

La segona part de l’examen és el Writing que dura una hora i 20 minuts.

Aquesta part es divideix en dos exercicis que puntuen igual.

A la primera part del writing, que és obligatòria, els candidats heu d’escriure un ESSAY entre 140 i 190 paraules, donant la seva opinió en resposta a les instruccions donades en la tasca proposada.

En el segon exercici d’aquesta segona part se li presenten als candidats 3 possibles escrits, d’entre els quals el candidat escull un a escriure.

El candidat haurà d’escollir entre un article, un correu o una carta formal o informal, un report i una review.

En aquest segon exercici els candidats han d’escriure també entre 140 i 190 paraules.

La tercera part de l’examen és el listening que dura 40 minuts aproximadament.

Aquesta part es divideix en quatre parts, cadascuna d’elles consta d’un text gravat o de diferents textos i algunes preguntes sobre ells incloent les de: opcions múltiples, completar frases o de relacionar diverses preguntes amb un parlant.

La quarta part és la del speaking que dura uns 14 minuts.
En aquesta part dels examinats entraran en parelles o de vegades en grups de 3 a la sala on es fa la prova oral.

Consisteix en 4 exercicis.

El format estàndard en la part oral és dos candidats i dos examinadors, de tal manera que un examinador és el que participa en la conversa i interactua amb els estudiants que s’examinen mentre que l’altre examinador simplement escolta.

Els dos examinadors posen nota.

Els candidats hauran de treballar a partir d’unes fotografies i a partir d’un altre material visual i escrit al qual hauran de mirar i parlar sobre ell .

Algunes vegades els candidats interactuaran amb l’altre candidat, altres vegades amb l’examinador i algunes vegades amb tots dos.

Al web de Cambridge Assessment English ens expliquen com s’estructura l’examen.

Si vas a presentar-te a l’examen, Fes com més exercicis pràctics millor. conèixer aquest examen com el palmell de la mà, què ajudarà a saber que se’t demana en cada moment, gestionar millor el temps, i això et donarà més seguretat i càmeres els nervis propis de l’examen

Pots veure el format de cada secció i d’aquestes i descarregar un examen complet real del First Certificate amb respostes incloses en algunes pàgines web.

Una molt bona per fer exercicis pràctics, és aquesta.

Punxa en aquests links per trobar més exemples d’exercicis del First Certificate.

 

3. Aconseguir alguns dels llibres de Cambridge English seria genial.

Si pots obtenir algun dels llibres de preparació per a servir-te com a guia. els pots trobar en llibreries i online. els que utilitzo en les meves classes són aquests:

 

 

llibres first certificate

Aprofita tots els recursos disponibles on line

Descobreix tots els recursos digitals gratuïts per preparar el teu examen:

Aquí podràs trobar més consells de preparació i preguntes freqüents, I consells per al dia de l’examen i sobre exàmens per ordinador.

També al meu blog podràs trobar consells per al dia de l’examen de Cambridge i per organitzar la teva preparació a partir dels 9 mesos anteriors a la presentació de l’examen.

 

Com puc complir el meu objectiu?

1- Comença avui mateix!

Aconsegueix tot el que necessites per prepara te.

Fes-te amb una agenda, una carpeta i uns bolis.

Tot el material necessari per posar-te mans a l’obra.

2. Reserva la data de l’examen.

Quan tinguis clar que ja tens la nota consolidada per presentar-te a l’examen, recorda que has d’aprovar amb una mitjana d’UN SIS, apunta’t a com més aviat millor a l’examen per tenir una data concreta en què et vas a examinar.

Si t’apuntes i pagues la matrícula, això farà que et motivis i que et posis les piles.
A partir d’aquest moment necessites posar-te un horari i una disciplina per començar a preparar el compte enrere fins al dia de l’examen.

Ha arribat el moment:

Crea’t un pla d’estudi setmanal i compleix-lo.
No cal que t’estiguis moltes hores simplement una miqueta cada dia entre 30 i 60 minuts seria perfecte .

Posa’t  sempre objectius realistes i que puguis complir.

Seria ideal també que trobaràs un company, un amic que es presenti a l’examen per poder així estudiar junts i practicar junts.Eso motiva molt i us ajuda a resoldre dubtes que se us puguin anar presentant a mesura que aneu estudiant i preparant l’examen.

No et preocupis si algun dia no compleixes els teus propòsits.

És normal, tots tenim un mal dia. Però proposa’t que l’endemà tornaràs a posar-te les piles i començar de nou.

Programa la tasca que havies d’haver fet per a un altre dia en què vagis a tenir més temps.

És bo també que et recompenses si vas aconseguint els objectius que t’has marcat, per exemple: un cop a la setmana regala’t una xocolatina o surt amb els amics o fer alguna cosa que t’agradi.

No et focalitzis només en estudiar i estudiar.

Si et costa treure temps al final del dia, una bona solució és que intentis aixecar 30 minuts abans del normal i així pots començar la teva jornada dedicant a l’anglès.

És important també que no pensis en l’examen com en un moment temut, sinó en una motivació per seguir millorant el teu anglès.

Recorda treballar en totes les àrees, no només en la part de gramàtica.

Treballa el teu listening.

Amb podcasts, audiollibres en anglès, sèries en anglès.

Sempre escolta coses que t’apassionin, busca algun tema que t’agradi molt: el cinema,
l’esport, una cosa que t’encanti de veritat … així no et serà avorrit i sempre trobaràs el moment.

També recorda que has de practicar els teus escrits,

I no t’oblidis de la part oral:

Aquesta part la pots practicar a casa amb tu mateix, parlant en veu alta, practicant aquelles parts en què has de contestar respostes o en aquelles en què has d’interactuar amb el teu company o amb el professor .

Recorda que en l’examen s’avalua la utilització de fórmules, d’expressions que serveixen per interactuar amb el teu company i també s’avalua la utilització de determinades estructures gramaticals com són: els modal auxiliary verbs, les relative clauses, els condicionals, la veu passiva, els comparatius i les fórmules impersonals.

Així també és important que utilitzis un vocabulari el més elaborat possible per demostrar el teu nivell d’anglès.

Recorda que no has de córrer quan parlis però sí que ha de resultar fluid teu discurs, sense dilacions i silencis i, si en algun moment no saps com continuar, recorda que has d’omplir els silencis amb expressions com ara: let em think, it ‘s a difficult question , etc

També et pot interessar el següent post relacionat: